Beste prijs garantie

Breda verkennen


Dompel je onder in ouderwetse gezelligheid en sfeer

Brabant staat niet voor niets bekend om de gezellige sfeer. Winkelen, uit eten gaan, de groene omgeving, de charmante inwoners, en de vele pittoreske dorpjes, maar ook het jaarlijkse carnaval zorgen voor een vaste stroom bezoekers. Eten, drinken, winkelen of cultuur snuiven, Brabant en dan met name Breda, is uitermate geschikt voor een weekendje weg. Weet je al wat je wil doen? Bestel - indien nodig - direct jouw tickets!

Tickets

 

Chassé Theater

De Noord-Brabantse stad Breda, omgeven door het water in de Singels, is onder andere het thuis van het Keyser Hotel. Gunstig gelegen in Breda centrum vlakbij het Chassé Theater, een bruisende plek vol kunst, cultuur en bedrijvigheid. Naast tal van theater- en toneel voorstellingen zijn er in de Chassé Cinema toffe films te bekijken. Afgezien van een mainstream aanbod is er in deze cinema ook genoeg te zien voor de Arthouse liefhebber, of voor wie buitenlandse film als voorkeur geniet.

Restaurants en bars


Een geschikt restaurant vinden in Breda Centrum vinden is geen lastige taak. Bij Hotel Keyser verzorgen we een voedzame, maar verassende maaltijd in ons Restaurant Orange. Spannende en wereldse gerechten sieren de kaart voor zowel lunch als diner. Voor een drankje kun je terecht in onze bar. Maar het bourgondische vind je overal in de stad terug. Tal van restaurants – van sterrenzaken tot betaalbare en unieke plekken – sieren de straten. Liefhebbers van de Franse keuken schuiven aan bij Ruitersbosch of Zuyd, voor de fijnproevers is de met een Michelinster bekroonde Wolfslaar een juiste keuze. Maar ook aan unieke zaakjes zonder zitplek geen gebrek. De echte zoetekauw brengt een bezoekje aan La Bohème voor een bonbon in kenmerkend roze doosje, voor de echte roomtruffel ga je bij Smits Ambachtelijke Chocolaterie voor de deur staan. Liever chocola én een kopje koffie? Neem plaats bij Lin’s Lounge & Chocolat Bar. Wijntje in plaats van koffie? Bij Wijnbar Dames Pellens is de juiste plek.

Kastelen, kerken en Cultuur

   
Kastelen zijn heus niet alleen op hoge, onherbergzame plekken terug te vinden. In Breda staat er een inclusief torens en een gracht. Het Kasteel van Breda is nog bewoond door de Oranje Nassau familie, maar is tegenwoordig ook open voor het doodgewone volk. Via de VVV Breda kun je een rondleiding krijgen en leren over de geschiedenis en verzameling kunstvoorwerpen. Je loopt overigens ook over het terrein van de Koninklijke Militaire Academie, die hier sinds 2005 is neergestreken. Dan zijn er nog de torens van de Grote Kerk van Breda, voor echte Bredanaren het signaal dat ze weer thuis zijn. De Gotische kerk is zeker een momentje van je tijd waard vooral omdat je er gratis en voor niks naar binnen kunt wandelen.

Rust inplannen


Het Keyser Hotel in Breda Centrum ligt tussen drie parken, Park Valkenberg, Van Sonsbeeck Park en het Wilhelmina Park. Allen uitstekende plekken om even tot rust te komen en te genieten van rust en een groene omgeving.