Beste prijs garantie

Mogen wij ons even voorstellen?

 

De familie Sweere

Hallo, mogen wij ons even aan u voorstellen? Wij zijn Bob en Joep Sweere, de tweede generatie die het familiehotel Golden Tulip Keyser Breda Centre runt. Onze vader en moeder, Joop en Els Sweere, stonden in 1992 aan de wieg van ons familiebedrijf. Eigenlijk was het hun derde kind. Net zoals zij ons met alle liefde en aandacht grootbrachten, deden zij dat ook met hun hotel. Dit is onze geschiedenis…

 

Joop Sweere, horecaman pur sang

Onze vader is je reinste horecaman. Als kind al vond hij het geweldig om mensen in de watten te leggen en als 15-jarige ging hij al in de horeca aan de slag. Dat bleef hij doen tot hij voldoende geld had gespaard om zijn grote droom, zelfstandig horecaondernemer zijn, te vervullen. In 1984 was het zover. Aanvankelijk begon hij in Hotel van Ham in Breda voor zichzelf. Toen kwam in 1991 het pand van een Citroën garage aan de Keizerstraat vrij. Hierin zagen mijn vader en moeder dé gelegenheid om vanuit niets een ‘Keyserlijk’ hotel- restaurant op te bouwen. Ze grepen deze kans met beide handen aan.

De kronen van de Keyser

Hun hotel begon als een restaurant met 20 2-sterren hotelkamers. Joop en Els draaiden met alles mee: het ontbijt, de bar, de receptie, het schoonmaakwerk. Alles. In de jaren die volgden, brachten zij het hotel in omvang, voorzieningen en kwaliteit, stapsgewijs, naar een steeds hoger plan. De kronen op hun werk en dat van hun team getuigen hiervan: eerst werd Hotel de Keyser een 3-sterren Tulip Inn hotel, waarin Joop het gastheerschap en management op zich nam. Els legde zich toe op de administratie en de medewerkers. In 2003 won het hotel de titel ‘Tulip Inn of the Year 2003 Benelux’. Dit bracht een extra ster met zich mee, waardoor het hotel een Golden Tulip hotel is geworden. Bob stapte in 2004 in de zaak. Joep draaide al van jongs af aan mee. Tijdens een intermezzo van een paar jaar werkte hij in enkele bijzonder succesvolle horecagelegenheden in Amsterdam. In 2009 keerde hij terug naar het ‘nest’. Vervolgens werden wij in 2010 bekroond met de titel ‘Hotel of the Year 2010’ in de regio Noord Europa. Twee jaar later droegen zij het stokje aan ons over. Voor hen was het tijd om van hun welverdiende rust te gaan genieten.

Ons kent ons

Golden Tulip Keyser Breda Centre anno heden is een comfortabel 4-sterren hotel, met een ruime waaier aan zakelijke- en leisure faciliteiten. Het huidige niveau gaat hand in hand met de oorspronkelijke familiare sfeer. Wij groeiden op -en mee- in de zaak van onze ouders, waardoor het hotel voor ons net zo eigen is. Daarnaast werd onze grote kern van vaste medewerker mettertijd ook een beetje familie. Net zoals vele vaste gasten. Precies daarom leeft dat vertrouwde ‘ons kent ons’ gevoel in Golden Tulip Keyser Breda Centre.